Kesä tuo vaihtelua treeniin

Kesälomalla irrottaudutaan arjen rutiineista ja elämä on paljon normiarkea vaihtelevampaa. Sellaista kesän kuuluukin olla; ihanaa, iloista ja rentoa! Valitettavasti kesä usein rikkoo myös treenirutiinit. Ja kaikki ihanat kesäherkut saavat vatsan ja pepun pyöristymään. Jotta syksyn tullen ei olisi iso työ saada kroppa kuosiin, kannattaa omasta hyvinvoinnista huolehtia koko kesä.

Aurinkotuolissa köllöttelyn sijaan onkin hyvä ottaa välillä hiki irti liikunnalla. Mikäpä olisikaan mainiompi paikka treenille kuin kesäinen luonto ja vaikkapa hiekkaranta.

Treeniesimerkki, jonka saa ottaa käyttöön ja kopioida kaverillekin

Tee aluksi vaikkapa parin kymmenen minuutin kävelylenkki. Kokeile erilaisia alustoja; rantahiekkaa, vettä ja metsäpolkua. Kävele reippaasti ja tee myös erilaisia askelluksia, esimerkiksi muutama askelkyykky ja polvennostokävelyä. Näin saat kropan lämpenemään ja verenkierto lihaksiin voimistuu.

Alkulämmittelyn jälkeen on varsinaisen jumpan aika. Jumppa sisältää muutamia isoja perusliikkeitä, joilla saat koko kropan työskentelemään. Tee liikkeet peräkkäin ilman taukoa reippaalla tahdilla niin, että hengästyt ja hikoilet. Toista koko sarja ainakin 2-4 kertaa.

  • Kehonpainokyykky 20 kpl
  • Etunojapunnerrus 10 kpl (voit pitää polvet maassa)
  • Vatsalihasliike kiertäen (vastakkainen kyynärpää ja polvi yhteen) 20 kpl
  • Polkupyöräliike 20 kpl (”polje polkupyörää” selin makuulla jalat ilmassa)
  • Supermies-selkälihasliike (päin makuulla, kohota ojennetut jalat ja kädet yhtäaikaa ilmaan, palauta alas rauhallisesti)

Muista helteellä treenaamisessa

Helteellä treenatessa kannattaa muistaa kuunnella omia tuntemuksia erityisen tarkasti. Treenaa vain sen verran kuin tuntuu hyvältä! Myös riittävä veden juominen on tärkeää!

Jos kaipaat lisää ohjeita tai motivaatiota, niin ota yhteyttä!

Polku treenaa koko kesän, satoi tai paistoi!

Tilaa blogini sähköpostiisi

<input type=\”email\” name=\”EMAIL\” placeholder=\”Sähköpostiosoitteesi\” required /><input type=\”submit\” value=\”Tilaa\” />

Kesä tuo vaihtelua treeniin
Siirry sivun alkuun